Які саме продукти шкідливі та корисні для серця
3 січня 2024Для збереження здоров’я серця одним з елементів є збалансоване та здорове харчування.
Є продукти, які можуть шкідливо впливати на діяльність серцево-судинної системи, а саме ті, які містять насичені жири, трансжири, велику кількість цукру та солі. Вживання великої кількості даних продуктів можуть стати каталізатором розвитку серцево-судинних захворювань здоров’я, таких як інфаркт міокарда, артеріальна гіпертензія тощо.
Як за допомогою харчування знизити ризик серцево-судинних захворювань?
- Контролюйте розмір порцій.
- Їжте більше низькокалорійні продукти, багаті на вітаміни, мінерали, антиоксиданти та здорові жири (овочі, фрукти, цільнозернові продукти, рибу, горіхи, соняшникову та оливкову олії).
- Зменшить до мінімуму вживання фаст-фудів, або взагалі відмовтеся від швидкої їжі.
- Обмежте вживання насичених та трансжирів.
Здорове харчування, вживання натуральних продуктів, регулярна фізична активність, психологічна стабільність, відмова від шкідливих звичок мають важливе значення для профілактики серцево-судинних захворювань.