Усі новини

Які саме продукти шкідливі та корисні для серця

Для збереження здоров’я серця одним з елементів є збалансоване та здорове харчування.

Є продукти, які можуть шкідливо впливати на діяльність серцево-судинної системи, а саме ті, які містять насичені жири, трансжири, велику кількість цукру та солі. Вживання великої кількості даних продуктів можуть стати каталізатором розвитку серцево-судинних захворювань здоров’я, таких як інфаркт міокарда, артеріальна гіпертензія тощо.

Як за допомогою харчування знизити ризик серцево-судинних захворювань?

  •  Контролюйте розмір порцій.
  •  Їжте більше низькокалорійні продукти, багаті на вітаміни, мінерали, антиоксиданти та здорові жири (овочі, фрукти, цільнозернові продукти, рибу, горіхи, соняшникову та оливкову олії).
  •  Зменшить до мінімуму вживання фаст-фудів, або взагалі відмовтеся від швидкої їжі.
  •  Обмежте вживання насичених та трансжирів.

Здорове харчування, вживання натуральних продуктів, регулярна фізична активність, психологічна стабільність, відмова від шкідливих звичок мають важливе значення для профілактики серцево-судинних захворювань.

Поділитися:
Знайти